Meteen naar de inhoud

Lenny rocks!

Pinksteren, het feest van de heilige geest. Inspiratie daalt neer. Letterlijk. Ik had het songfestival gezien, voor een deel. En op maandag Tweede Pinksterdag viel me een idee in. Lenny bellen en vragen of ik een interview met haar mag houden, telefonisch. Hoe bijzonder is het, dat ze op een dak in Rotterdam haar winnende songfestivalliedje uit 1969 zong? Geflankeerd en begeleid door haar twee lieve gitaristen Mischa en Reinier? Ongelofelijk hoe zij nog steeds bruist, componeert, zingt, speelt… zo jong van geest. Ik ben trots op het (muzikaal) talent in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. En daar wil ik over schrijven in onze lokale weekkrant Rond de Linde, die al meer dan 60 jaar bestaat en goed geworteld is in onze samenleving. Zoals ik hier al 44 jaar goed geworteld ben.

Ik volgde mijn ingeving en stuurde een berichtje naar Rob, Lenny’s manager. “Ja hoor, Len wil met jou wel een interview houden. Over een kwartiertje.” Het werd een hartelijk ‘weerzien’ via de telefoon, een warm contact. “Leuk Nannie, wij verstaan elkaar.” Ze vertelde me over haar belevenissen in Rotterdam. “Waanzinnig!”, zei ze. Ik schreef het verhaal meteen, legde het voor aan Lenny en Rob en mijn collega’s plaatsten het op de voorpagina. Prachtig vormgegeven. Een korte spanningsboog onder hoge tijdsdruk. Een geweldige samenwerking, iedereen was enthousiast over dit unieke verhaal. Het was het feest van mijn heilige geest. De kracht van inspiratie. De kracht van mijn eigen stroom volgen. Zoals Lenny dat altijd doet. Met succes!

De portretfoto is gemaakt door Eddie Mol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *