Meteen naar de inhoud

Dansen in het oog van de storm

Mensen ontmoeten en over ze schrijven, ze een podium geven, zichtbaar maken, dáár spring ik enthousiast m’n bed voor uit. Mijn pen en schrijfblok brengen me bij de mooiste mensen op de leukste plekken. Heel inspirerend. Ik begin er iets universeels in te ontdekken, in de verhalen van mensen. We zoeken allemaal geluk, liefde en erkenning. We hebben dromen en een gave en een opgave in het leven. Als je je talent en kracht vindt, krijg je vleugels.

Ik krijg vleugels van ontmoetingen zoals deze, met Bertje van Stiphout. Zo’n gesprek loopt als een trein en we raken niet uitgepraat. Bertje is fractievoorzitter van D66 in onze gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Gedreven door rechtvaardigheid en gefascineerd door het fenomeen ‘macht’ ging ze naast een full-time baan in de avonduren staats- en bestuursrecht studeren. Het bracht haar intuïtie en ratio in balans. Macht van de overheid ten opzichte van de burgers, van een begeleider ten opzichte van een cliënt, etcetera. Voorbeelden genoeg.

Bertje heeft een mooie loopbaan achter de rug en gaat met pensioen. Haar dochter gaf antwoord op mijn vraag aan Bertje: Wat maakt je een sterke vrouw? “Mam, jij durft te dansen in het oog van de storm. Je lichtheid en je lef maken je onverschrokken en dat maakt je tot een sterke vrouw. Je zoekt altijd een kans, vertelt duidelijk wat wel en niet kan, stelt grenzen en bent altijd vrolijk.” Dat heeft ze mooi gezegd.

Ik geniet van de kracht van het gesprek, de kracht van vragen stellen en de kracht van een verhaal. Elkaar raken. Het verbindende effect. Bertje ontving veel complimenten op haar verhaal, door mij opgetekend. Ik heb mijn doel bereikt: een ander een podium geven en het verhaal doorgeven. Verhalen van anderen raken iets in onszelf. We kunnen er iets van leren. Bertje laat zien: geloof in jezelf, zet je talent in, wees onverschrokken en wat je ook overkomt, je moet er zelf doorheen, je moet het zelf doen. Daardoor kom je bij je kracht.

Wat een leuk bijkomend effect is… de eindredacteur van maandblad ‘Zó Nuenen’, waarin het verhaal van Bertje is gepubliceerd, en ik zetten elkaar ook steeds meer in onze kracht. We versterken elkaar in een inspirerende samenwerking. Flow!

Ik wens je een inspirerende lente. Ben altijd jezelf, kom tot bloei en lééf!

Lentegroet,

Nannie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *