Meteen naar de inhoud

Het ritme van het leven

Voor FRITS magazine #2 van maart/april 2021 schreef ik een verhaal over uitvaartcentrum en crematorium De Hoge Boght van DELA in Veldhoven. Een onderwerp dat heel goed bij me past, omdat de dood voor mij onlosmakelijk verbonden is met het leven en met de natuur. De Hoge Boght ligt op een prachtige plek middenin een bosrijke omgeving. Wandelaars lopen er spontaan binnen om een kijkje te nemen en worden met open armen ontvangen. Ze krijgen een kop koffie. Zoals thuis. Iedereen is welkom. Alle medewerkers verbonden aan het centrum maken waar wat ze beloven: ze maken verschil en begeleiden je fijn en goed tijdens het proces van afscheid nemen, zodat je verder kunt met je leven. Dat is geen kunstje, maar komt uit hun hart. Ze helpen je om je eigen vorm te vinden in je manier van afscheid nemen en denken met je mee, ze denken in mogelijkheden. En ze vinden het belangrijk dat het taboe op overlijden en afscheid nemen wordt doorbroken. Behalve deze uitnodigende, open houding van de medewerkers, nodigt ook alle aanwezige kunst uit tot dialoog en het vinden van troost. De inrichting is prettig met veel glas, kleur en zelfs geur. Ik had een inspirerende ontmoeting en een uitgebreide rondleiding door het centrum met een kijkje achter de schermen. Indrukwekkend. Nabestaanden worden zelfs tot in de ovenruimte goed begeleid. Tijdens het interview herinnerde ik me dat ik ooit een tijdschrift wilde maken over de dood. Een idee dat ter plekke nieuw leven kreeg ingeblazen….. Het artikel bestaat uit twee spreads. Bij deze blog is alleen de eerste spread geplaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *