Meteen naar de inhoud

Nieuwe expositie najaar 2019 ‘La Sfumatura’

Samen met Eelke van Hoof exposeer ik op een mooie locatie in de natuur in Nuenen, bij ‘Ruimte in Beeld’. Het thema van de expositie is ‘de overgang’, een leven in transformatie, met schilderijen van hem en gedichten van mij.

Vloeiend, kleurrijk en speels markeren deze belangrijke momenten in ons leven. Het zijn reflecties van een innerlijke reis en persoonlijke transformatie. Net zoals de overgangen van de seizoenen, kun je transformatie zien als een overgang tussen twee levenscycli; het oude wordt losgelaten (herfst) en maakt ruimte voor het nieuwe (lente). In de stilte van de winter trekt het leven zich terug in de wortels en gaat ondergronds door. Eelke en ik ervaren deze overgangen regelmatig en komen na een periode van contemplatie en stilte weer naar buiten. Expressief. Met een fris perspectief.

Eelke is kunstenaar en schilderdocent. Hij schildert in de unieke ‘flow painting’ techniek, die hij zelf heeft ontwikkeld. Olieverf, structuurpasta en water geven een bijzonder effect! Door water over het doek te laten stromen, ontstaat er beweging, een flow, maar ook je energie gaat stromen.

Ik laat mijn gedichten en verhalen zien, op verschillende manieren vorm gegeven. Gedichten gestikt op papier en ingelijst op een ondergrond van bijzonder papier of een mooie stof, bijvoorbeeld. In grote formaten aan de muur, of juist heel klein. Spelen met taal en vorm om expressie te geven aan wat er leeft en te experimenteren met verschillende materialen.

De expositie wordt feestelijk geopend met een vernissage op zondag 3 november van 14.00 tot 17.00 uur. We houden open huis op zondag 17 november van 12.00 tot 17.00 uur en op zondag 8 december vindt de finissage plaats van 14.00 tot 17.00 uur.

Het adres van ‘Ruimte in Beeld’ is: Dubbestraat 61 (voorheen 9a), Nuenen.

Iedereen is welkom! De toegang is gratis. Bij verhindering is de expositie op afspraak te bezichtigen.

Eelke van Hoof, eelkevanhoof@gmail.com, 06 11412063

Nannie van den Eijnden, nannie.vandeneijnden@gmail.com, 06 50291571

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *