Meteen naar de inhoud

‘De kracht van schrijven’

Een praktische schrijfgids van Barbara Driessen.

Dit boek kwam ik tegen op internet en maakte me nieuwsgierig. In de beschrijving stond dat er verschillende schrijfvormen aan bod kwamen: levensverhalen, columns en reisverhalen. Daar had ik al ervaring mee, maar ik was benieuwd naar wat ik ervan kon leren en bestelde het. Ik leerde een aantal nieuwe dingen, zoals spelen met de ritmes: vloeiend, staccato, chaos en ordening, lyriek en stilte. En een aantal zaken kreeg ik bevestigd, zoals hoe krachtig schrijven is.

Schrijven maakt ruimte voor nieuwe inzichten en opent deuren naar verborgen mogelijkheden. Je komt rechtstreeks in contact met je binnenwereld. Je prikkelt je zintuigen, scherpt je geheugen en doorleeft gebeurtenissen. Schrijven geeft verdieping, troost en inzicht. Woorden geven aan gevoelens en ervaringen en ze aan het papier toevertrouwen is ook gewoon puur plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *